Пропозиція про співпрацю у Програмі “Горизонт Європа” від компанії AmbieSense

В понеділок, 4 квітня, через портал Європейської комісії до КПІ ім. Ігоря Сікорського звернувся представник міжнародної компанії AmbieSense з пропозицією партнерства в межах дослідницько-інноваційних програм ЄС, зокрема — програми “Горизонт Європа”.Компанія AmbieSense почала свою історію як міжнародний консорціум, який було створено з метою виконання великомасштабного проєкту в межах П’ятої дослідницько-інноваційної рамкової програми ЄС, проте від 2005 року вона функціонує як науковомістке інноваційне підприємство.

Діяльність AmbieSense головним чином зосереджена на т.зв.технологіях навколишнього інтелекту (англ. ambient intelligence). Зокрема, серед основних робробок компанії — роботизовані камери для автономного виявлення та відстеження літаків та човнів з метою оминання перешкод. Крім того, AmbieSense володіє експертизою в галузі робототехніки, штучного інтелекту, машинного навчання, науки про дані, комплексування інформації, машинного бачення, інтелектуального зондування, хмарних технологій та ін. Детальніше з діяльністю компанії можна ознайомитись на її сайті: https://ambiesense.com/В своєму зверненні представник AmbieSense пан Hans Myrhaug підкреслює, що компанія має великий досвід участі в проєктах програм ЄС, зокрема — як координатор консорціуму, і є відкритою до пропозицій співпраці за актуальними конкурсами.

Тому, якщо ваша наукова група бажає взяти участь в конкурсах програми “Горизонт Європа” і шукає партнера або координатора для свого проєкту з експертизою у галузях, які описані вище — пропонуємо ознайомитися з сайтом компанії AmbieSense і, в разі зацікавлення, надіслати свою ідею щодо співпраці пану Hans Myrhaug за адресою ans@ambiesense.comПри листуванні дуже просимо ставити в поле СС адресу Відділу координації міжнародної проєктної діяльності (s.shukayev@kpi.ua). Це допоможе експертам Відділу залишатися в курсі ваших перемовин з потенційними партнерами, щоб, в разі потреби, надати вам оперативну та ефективну підтримку у веденні цих перемовин та у підготовці проєктних заявок.

Повний текст звернення від пана Hans Myrhaug наводимо нижче:

Dear Professor, We offer intelligent robot cameras for autonomous detection and tracking of airplanes and boats for obstacle avoidance. We are a research-oriented business, experts in AI, machine learning, data science, information fusion, vision, and embedded hardware. We perform R&D with particular focus on enhancing situational-awareness for humans and collaborative robots by providing new intelligent sensing capabilities, intelligent edge, and cloud. We are experienced in EU projects including coordination. We would be happy to partner up with you and others on a proposal to complement and strengthen the overall offering with both use case & new technology. Thank you.

I would be grateful for a reply to my e-mail address below:
hans@ambiesense.com
Regards,
Hans MYRHAUG