Конкурс за Програмою спільних наукових проектів, оголошений ДержІнформНауки та Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global)

Відповідно до Протоколу про спільне проведення конкурсу і фінансування проектів українських і американських учених за “Програмою спільних наукових проектів” між Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України та Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global), оголошено конкурс присвячений нанотехнологіям у проблемах енергоефективності та альтернативної енергетики.

Розвиток нових технологій, спрямованих на підвищення енергоефективності, належить до ключових компонентів розв’язання проблем зміни клімату, зниження споживання викопного палива та сприяння економічному зростанню. Нанотехнології відіграватимуть все більшу роль у розробці нових методів накопичення та передачі енергії. Визнаючи важливість міжнародної координації досліджень у цій галузі, CRDF Global підтримає американсько-українські дослідницькі групи, що працюватимуть у наукових дослідженнях, присвячених нанотехнологічним методам, зокрема:

  • в удосконаленні існуючих енергоефективних технологій;
  • в ефективному використанні енергетичних ресурсів, спрямованому на зменшення втрат енергії;
  • розробці/удосконаленню методів та пристроїв накопичення енергії;
  • використання альтернативних і поновлюваних енергетичних ресурсів у найбільш енерговитратних секторах економіки, як в Україні, так і в США.

В зв’язку з цим спільна програма приймає заявки з усіх галузей науки, що концентруються на застосуванні нанотехнологій для досягнення енергоефективності та створення альтернативної енергетики.

Deadline: 13 квітня 2012р.

http://dknii.gov.ua/component/content/article/73-2010-10-22-08-33-32/696–crdf-global-