Фінальна конференція за проектом «UKRAINE» програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020»

21 вересня 2016 року в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» відбудеться фінальна конференція проекту «Поширення в Україні технологій, знань та інновацій, які базуються на використанні системи EGNSS» (UKRAINE – Ukraine Replication, Awareness and Innovation based on EGNSS), який є одним з перших проектів, що фінансується програмою Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» і співвиконавцями якого є українські організації – Державне космічне агентство України, Національний авіаційний університет та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут».

Метою проекту є популяризація використання на території України Європейських глобальних супутникових навігаційних систем (EGNSS) і європейської системи диференційної корекції (EGNOS).

Впровадження даних систем в Україні сприятиме підвищенню рівня безпеки та ефективності функціонування тих галузей господарства, які потребують інформації щодо точного розташування об’єктів (зокрема, – авіаційного, морського, наземного транспорту).

В рамках конференції будуть підведені підсумки дворічної роботи українських та європейських партнерів щодо дослідження можливостей використання системи EGNSS в Україні та її тестування в ключових напрямах (зокрема, в авіації, мультимодальній логістиці та перевезенні небезпечних вантажів). Важливим завданням підсумкової конференції стане обговорення подальших перспектив розвитку системи EGNSS в Україні, її інтеграція до європейських програм використання навігаційних систем та напрямів подальшої співпраці між європейськими та українськими партнерами.

Серед учасників конференції – представники Європейської Комісії, Європейської глобальної агенції з навігаційних супутникових систем (GSA), Національного космічного агентства України, представники профільних міністерств, асоціацій, дослідницьких установ України та Європейського Союзу, представники бізнесу.

Для участі в конференції необхідно заповнити реєстраційну форму і надіслати на адресу mariya.bulbas@gmail.com до 19 вересня 2016р.

Інформаційні матеріали: проект програми конференції; проектний довідник.

Контактна особа: Бульбас Марія
Тел./факс: +38 044 204 80 19
Відділ міжнародних проектів НТУУ “КПІ”
e-mail: mariya.bulbas@gmail.com