Оголошено конкурси програми Еразмус+

Еразмус+ – це програма ЄС на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді і спорту (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=uriserv%3AOJ.C_.2014.344.01.0015.01.ENG).

Бюджет програми у сфері «освіта і професійна підготовка» складає 1536,5 млн євро та напряму Жана Моне – 11,4 млн євро.

У рамках оголошеного конкурсу програми Еразмус+ у сфері вищої освіти вищі навчальні заклади України мають можливість створювати партнерства з вищими навчальними закладами держав-членів ЄС та інших країн, запроваджувати міжнародний обмін студентами та викладачами, модернізувати навчальні програми, зміцнювати зв’язки між університетами і суспільством, поширювати ідеї об’єднаної Європи тощо.

Детальну інформацію щодо правил участі, критеріїв оцінювання заявок, аплікаційних документів тощо, можна знайти в опублікованому Програмному документі.

З оголошенням конкурсу такі напрями програми у сфері вищої освіти є відкритими для участі вищих навчальних закладів з України, як країни-патнера програми:

  • Mobility of individuals in the field of education and training/ Індивідуальна мобільність у сфері освіти та підготовки (як партнери проектів), завершення конкурсу – 4 березня 2015 р.
  • Erasmus Mundus Joint Master Degrees / Спільні магістерські програми Еразмус Мундус (як партнери проектів), завершення конкурсу – 4 березня 2015 р.
  • Capacity building in the field of higher education/ Розбудова потенціалу у сфері вищої освіти, завершення конкурсу (ex-Tempus) як аплікати і партнери проектів, завершення конкурсу – 10 лютого 2015 р.
  • Jean Monnet actions / Заходи Жана Моне (як аплікати і партнери проектів), завершення конкурсу – 26 лютого 2015 р.
  • Стратегічні партнерства, завершення конкурсу – 30 квітня 2015 р., і Альянси знань, завершення конкурсу – 26 лютого 2015 р. (як партнери проектів, тільки за умови переконливого обґрунтування унікальності закладу та його вагомого внеску до проекту).

Інші напрями, участь в яких можуть взяти різні організації з України в рамках оголошеного конкурсу програми Еразмус+:

  • Mobility of individuals in the field of youth / Мобільність у сфері «Молодь»
  • Capacity building in the field of youth / Проекти розбудови потенціалу для молоді
  • Meeting between young people and decision-makers in the field of youth / Зустрічі між молоддю і політиками у сфері «Молодь»

Більше інформації по напряму «Молодь» читайте за посиланням https://www.salto-youth.net/rc/eeca/.

Більше інформації Е-twinning читайте на сайті www.e-twinning.com.ua.

Інформаційний день програми Еразмус+ у сфері вищої освіти в Україні: м. Київ, 4-5 листопада.
Інформація щодо реєстрації на захід www.erasmusplus.org.ua

Контакти Національного Еразмус+ офісу в Україні: +380442866668; office@erasmusplus.org.ua; www.erasmusplus.org.ua.

За матеріалами сайту МОН