Групові поїздки студентів до Німеччини Studienreisen

Мета: сприяння поглибленню знань за фахом за допомогою відповідних візитів, екскурсій та інформативних бесід, зустрічі з німецькими студентами та науковцями для встановлення та підтримки контактів між німецьким та іноземним ВНЗ, ознайомлення з економічним, політичним та культурним життям Німеччини.

Культурні заходи (наприклад, концерти) можуть підтримуватися у тому разі, якщо їхній характер тісно пов`язаний з фахом або має відношення до ВНЗ.

Щорічна підтримка для одного пошукача, факультету або інституту за цією програмою не можлива, від одного пошукача, факультету або інституту розглядатиметься лише одна заявка на рік. Обовязкові екскурсії та заходи, які вже відбулися, не можуть бути профінансовані.

Тривалість: програма має тривати щонайменше 7 днів. Максимальна тривалість стипендії становить 12 днів (включаючи дні приїзду та від`їзду), хоч сама подорож може тривати довше.

Розмір стипендії: DAAD забезпечує медичне страхування, страхування від нещасних випадків та страхування від випадкових пошкоджень чужого майна для всієї групи. Більш докладна інформація подається у підтвердженні про отримання стипендії. DAAD в жодному разі не покриває витрати на проїзд поза межами Німеччини. Подорож самостійно організовується та здійснюється групою або викладачем ВНЗ, який подає заяву на стипендію. Групи з України за домовленостю з DAAD можуть в окремих випадках подавати заяву на організовану групову поїздку. DAAD сплачує кожному учаснику на день 50 євро.

Вимоги до пошукачів: може підтримуватися поїздка групи студентів, зарахованих в одному ВНЗ на одному факультеті як регулярні студенти, починаючи з другого курсу, під керівництвом викладачів ВНЗ, з метою відвідання декількох університетів (як правило, від трьох) у Німеччині. Групова поїздка може служити, серед іншого, зміцненню нових контактів та встановленню партнерств. Подавати заяву на стипендію може лише український ВНЗ. За домовленістю з DAAD як виключення до складу груп можуть входити окремі аспіранти. Для запезпечення успішного перебігу поїздки всі учасники мають володіти однією з мов програми на приблизно однаковому рівні. Кількість учасників може бути не меньшою за 10 і не більшою за 15 осіб. Додатково може бути профінансований один викладач ВНЗ як супроводжуюча особа.

Подання заяв: подавати заяву можуть викладачі українських ВНЗ. Заяви необхідно заповнювати німецькою або англійською мовою. Формуляри заповнюються в режимі онлайн. Заяви на Studienreisen подаються лише у режимі онлайн.

Заяви мають надсилатися у такі строки: до 01.05. для поїздок, які розпочинаються з 01.09. Рішення з боку DAAD приймається на початку липня.

Контактні особи:

  • Frau Katharina Klein
    Telefon: 0228/882-370
    Fax: 0228/882-447
    E-Mail: k.klein@daad.de
  • Frau Julia Loellgen
    Telefon: 0228/882-328
    Fax: 0228/882-447
    E-Mail: loellgen@daad.de

Читати докладніше…